• 07/04 15:00 UUR  Kees DUsink Blues Band

07/04 15:00 UUR Kees DUsink Blues Band

Kees Dusink is geen onbekende in Krimpen!
In 2014 speelde hij met de Twelve Bar Blues Band op het eerste Crempene Blues festival in De Tuyter, maar verzorgde 2 jaar terug ook een Peter Green (Fleetwood Mac) - gitaarworkshop in Streekmuseum Krimpenerwaard.

Op 7april een mooi weerzien dus...


De Kees Dusink Blues Band is gevormd rondom Dutch Blues Award-winnaar Kees Dusink, voormalig lead- & slidegitarist en componist van The Twelve Bar Blues Band, die jarenlang tot de absolute top van de Nederlandse blues scène behoorde.

Zanger van de Kees Dusink Blues Band band is “Big Marc” Bocken. Marc beschikt over een dijk van een stem en was vele jaren succesvol in a.o. de Antones, de Stax Cats en RB Blues Consession.

Nieuwste aanwinst van de band is bassist Patrick “Sideburn” Obrist, eveneens trotse bezitter van een Dutch Blues Award. Patrick en Kees speelden samen meer dan 10 jaar samen in de Twelve Bar Blues Band en hebben in deze periode zo’n 4 CD’s uitgebracht.

Slaggitarist Buzz Badweather, die samen met Kees al deel uitmaakte van “The Blues Forever Project”, en drummer Frans Ogier, die al eerder meedeed met Kees in het Blues Forever Project en o.a. bekend is van o.a. The Rudemove.

De muziek van de band is sterk geïnspireerd door o.a. John Mayalls Bluesbreakers, Fleetwood Mac, Freddie King, Albert King, Robert Johnson en Albert Collins. Bovendien speelt de band ook eigen werk, opgenomen met voormalige bands van Kees en Patrick, dat als te mooi wordt beschouwd om in het archief achter te laten.

De Kees Dusink Blues Band brengt je helemaal terug naar de elektrische blues van de jaren ’50 en ’60 met een eigen, herkenbare twist. De band laat je swingen en raakt je recht in het hart: blues zoals blues bedoeld is!